Днес постоянните жители на селото са около 300. През юли и август селището посреща многократно повече туристи, но и тогава дългите плажове и отворените хоризонти дават на всеки необходимото пространство за уединение и спокоен допир с морето, пясъка, гората и странджанските поляни.

ПЛАЖОВЕ
Трудно е да се повярва, че малко селце като Синеморец предлага толкова много различни плажове, всеки със своя чар и скрити съкровища. Направихме списък с любимите ни места, така че харесайте си един или опитайте всички!

ПЛАЖ БУТАМЯТА
Плажът Бутамята е на 3 минути пеша от хотела и е един от най-добрите и най-лесно достъпни плажове в Синеморец. Той е идеален за семейства с малки деца. Заливът е широк и плитък, водата - топла и чиста. На гръцки "butamya" означава пасище, докато "potamya" означава река и можете да чуете и двете наименования. Плажът Бутамята предлага всички съвременни удобства – чадъри, шезлонги, многобройни места за хранене, напитки и водни спортове.

ПЛАЖ ВЕЛЕКА
На около 15 минути пеша на север от хотела ще откриете река Велека. Реката излиза от Природен парк "Странджа" и се влива в морето, като оформя прекрасен лиман. Водата е дълбока и вълните са силни, така че този плаж не е за начинаещи плувци, но поради пречистващия ефект на прясната вода, той е един от най-чистите. Всичко на плаж Велека е първобитно и очарователно – тръстикови чадъри, сърф училище и плажни барове направени от сковани дъски, импровизирана платформа за йога и концерти на открито. Препоръчваме ви да се разходите по пясъчната коса, която разделя морето от реката. Ще бъде уникално преживяване!

ЛИПИТЕ
След 20-минутна разходка по брега по пътеката, започваща от края на плаж Бутамята, ще стигнете до плаж Липите. Пътеката се вижда над скалите, в края на Бутамята. Плаж Липите е невероятно място – открива се изведнъж сред гъстата гора - плаж с много чист и фин пясък. Водата е плитка и спокойна, така че Липите е идеален за деца, но имайте предвид, че това е див плаж и няма спасители. Когато планирате да отидете до там, носете си вода, храна и чадър (ние ще ви предоставим безплатно).

ЛИСТИ
Искате още по-диво? Няма проблем. Обуйте маратонките, вземете храна и вода за деня. На около 4 километра южно от хотела се намира плаж Листи. Той е достъпен само пеша, по протежение на брега, минавайки край Бутамята и плажа Липите. Въпреки, че плажът е заобиколен от гора, името му всъщност идва от старогръцкото название за пират или разбойник. И когато стигнете до местността Каньона, сред която се е сгушило заливчето Листи, определено ще се чувствате като такъв.

СИЛИСТАР

Можете да стигнете до плаж Силистар по отбивка в ляво, на около 5 километра от Синеморец, по посока  с. Резово. Това е черен път през парка, който завършва на голяма поляна, с невероятна гледка към морето. Плажът носи името на река Силистар, която ще прекосите, минавайки по дървен мост. Плажът е дълъг километър и много широк.

До преди няколко години това беше див плаж, но сега разполага с всички съвременни удобства на туристите – чадъри, ресторант и няколко плажни бара, както и сърф училище. Това, което привлича толкова много хора в тази отдалечена област, е плиткото и топло море, изключително финия пясък и невероятната природа и скали около плажа. Много от скалните скулптури имат своите имена – „Скалният човек“, „Лигоровата скала“, „Корабите“, „Сфинксът“. Заливът Силистар със сигурност е един от най-красивите плажове, които някога ще видите.
ПАРК СТРАНДЖА
ФОЛКЛОР
ЦЪРКВИ
ТРАКИ
РИБОЛОВ И ОРНИТОЛОГИЯ